Марцінків про ситуацію зі СТЕКом: Містяни стало заручником приватної компанії


Міський голова Руслан Марцінків назвав ситуацію з відсутністю подачі тепла СТЕК своїм абонентам вкрай напруженою та наголосив, що місто всіма законними методами намагається вжити заходів для усунення ситуації.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

За його словами, ситуація зі СТЕК є зараз дуже напружена. Місто вжило заходів, щоб перебрати на себе теплопостачання вулиць Хоткевича, Надвірнянська, працюємо над переключенням вулиці Нової та частин вулиці Незалежності. Але, на превеликий жаль, велика частина вулиці Сахарова, Коновальця, Бандери залишаються в обслуговуванні СТЕК.

"Найбільша проблема в тому, що зараз наші садочки та школи працюють без опалення внаслідок того, що ПРИВАТНА компанія СТЕК не отримала ліміти на газ в «Нафтогаз України» і не хоче сплачувати близько 36 млн. грн. своїх боргів. Це при тому, що ні споживачі, ні місто не мають заборгованостей перед СТЕК. Ми не маємо сьогодні якоїсь законної підстави давати гарантії за СТЕК, бо це не комунальне підприємство. З нашим «Теплокомуненерго» немає жодних проблем, усі ліміти погоджені, котельні подають тепло в домівки і соціальні заклади", - зазначив очільник міста.

Марцінків зауважив, що місто зараз посилено працює з обласною адміністрацією, з урядом. Окрім того мер звернувся до міністра палива та енергетики, до прем’єр-міністра, і намагаємось знайти вихід з цієї ситуації.

"Я пропоную СТЕК на цей опалювальний сезон віддати котельню на вул. Індустріальній в оренду місту, нашому ТКЕ, і ми повністю забезпечимо безперебійне теплопостачання. Вже звернулись з такою пропозицією до власників, але важко в цій компанії вийти на головного. Ситуація, що склалась, є прикладом того, що буває, коли такі стратегічні компанії потрапляють в приватні руки. З олігархами важко спілкуватись стосовно потреб звичайних мешканців.

Ця проблема нам дісталась в спадок від попередньої міської влади, адже саме за їхньої каденції котельня на Індустріальній відійшла до приватної власності. Все, що ми могли зробити за рік, ми зробили. Доклали всіх зусиль, щоб максимально переключити споживачів СТЕК до ТКЕ, і будемо докладати ще більше зусиль, аби всі приміщення, які обслуговує ПРИВАТНИЙ СТЕК, відійшли до комунальних котелень", - наголосив міський голова.