Марцінків розповів, що нового буде в генплані Івано-Франківська


Вже в червні новий генеральний план Івано-Франківська заплановано представити громадськості.

Про це Руслан Марцінків повідомив під час прес-конференції, присвяченій так званому екватору каденції. Адже саме зараз минає 2,5 роки перебування свободівця на посаді міського голови.

"Раніше у генплані не було враховано декілька важливих моментів, тож вносились зміни. Зокрема, новий парк, школа і дитсадок у Пасічній. Не була врахована також перспектива розвитку кладовищ. А ще були серйозні зауваження щодо транспортних розв'язок. Це два моста, які також у планах збудувати. А саме, один міст Берегова - Загвіздя, інший - попри Микитинці, Хриплин. Тож ці зауваження були передані у "Діпромісто", тож найближчим часом генплан буде представлений на громадські слухання, вже десь липень-серпень буде ухвалений",  - каже Марцінків. 

Водночас, мер підняв питання незаконних будівницвт в місті. За словами очільника Франківська, однією із найбільших проблем щодо будівницва в місті є недосконала система регулювання.

"Нібито передали повноваження Держархбудконтролю на місця, але повноваження на реєстрацію декларацій залишили в Києві. Тобто, забудовник їде у Київ і там вирішує питання щодо тієї чи іншої забудови, навіть якщо ми тут проти. І частину забудовників цим користається. І ще одна проблема - це те, що правоохоронна система, яка би мала це контролювати є також забудовником Івано-Франківська. У нас зараз будує поліція, прокуратура, СБУ. Тобто, ті, хто би мав конролювати цей процес часто виступає або забудовником, або лобістом забудовника", - нарікає міський голова.

До теми: Одне із найголовніших комунпідприємств Франківська має нового керівника

Екватор каденції: Міський голова Франківська назвав свої найбільші здобутки та промахи