Марцінків тримає інтригу щодо претендентів на місце секретаря міськради


До Івано-Франківської міської ради потрапить новий депутат-"свободівець". Це станеться після того, як секретарка міськради Оксана Савчук складе присягу як народна депутатка. Після цього депутатський корпус повинен визначитись із новим секретарем.

У кулуарах ради місцеві політики згадують прізвища кількох депутатів-"свободівців". Міський голова, який і подаватиме кандидатуру, тримає інтригу й не називає жодного прізвища:

"Щодо кандидатури секретаря ще буду радитись, але однозначно це буде хтось із "Свободи", – каже в коментарі Руху ЧЕСНО мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він заперечив, що пропонуватиме кандидатуру свого двоюрідного брата Романа Марцінківа, який теж є депутатом Івано-Франківської міської ради від політичної партії ВО "Свобода". 

Серед імовірних претендентів депутати Івано-Франківської ради, окрім Романа Марцінківа, назвали Руху ЧЕСНО прізвище депутата-"свободівця", місцевого підприємця Романа Харука. Проте сам Харук повідомив, що така пропозиція до нього не надходила, а в разі, якщо надійде, він відмовиться.

Згідно зі ст. 50 Закону України "Про місцеве самоврядування", секретар міської ради не може вести підприємницьку діяльність або мати іншу оплачувану роботу.

Слід зазначити, якщо депутати міської ради й захочуть відхилити кандидатуру, запропоновану міським головою, і подати свою, то їм потрібно набрати щонайменше половину голосів – понад 21. А за відсутності опозиції зібрати достатню кількість однодумців з різних фракцій може бути вкрай складно. 

Наступником Оксани Савчук у депутатському кріслі, згідно з партійним списком, сформованим на місцевих виборах 2015 року, має стати "свободівець" Ярослав Дубас. Як зазначено в його біографічній довідці на сайті ЦВК, йому 33 роки, у 2015-му він працював лікарем-рентгенологом в Івано-Франківській міській поліклініці №3. Під час розмови з Дубасом удалося дізнатися, що наразі він безробітний.