Майбутні прикарпатські реставратори стажуватимуться у Європі


Прикарпатський національний університет разом з Академією Мистецтв Варшави розпочинають спільну програму з підготовки реставраторів.
Відповідний інтенційний лист про співпрацю сьогодні підписали ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та проректор з наукової роботи та розвитку Академії Мистецтв Віктор Єнджеєц.

14-15 серпня університет з робочим візитом відвідала делегація Академії Мистецтв у Варшаві (Республіка Польща), яку очолив проректор з наукової роботи та розвитку Віктор Єнджеєц.  Під час відвідин відбулася зустріч ректора Ігоря Цепенди з польськими колегами. В ній також брали участь професори факультету консервації і реставрації мистецьких творів Академії Мистецтв Януш Смаза та Яцек Мартусєвіч, проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету Галина Михайлишин, завідувач кафедри образотворчого і декоративного–прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового Інституту мистецтв Богдан Бойчук, завідувач відділу міжнародних зв`язків Наталія Локатир та запрошені представники ЗМІ.

“Ми прийняли рішення розпочати спільну програму з Академією Мистецтв у Варшаві, для того, щоб почати вести підготовку фахівців в Україні, які би могли, отримавши світовий досвід, здійснювати реставраційні роботи. Програма буде реалізовуватися на кафедрі образотворчого і декоративно–прикладного мистецтва та реставрації нашого університету. Це важливий крок. І я вдячний польським колегам, що відгукнулися на співпрацю», – зазначив ректор Ігор Цепенда у ході зустрічі.

Він також поінформував присутніх, що на кафедрі образотворчого і декоративно–прикладного мистецтва та реставрації  нещодавно відкрито новий напрям підготовки фахівців за спеціалізацією «Реставрація творів мистецтва».

«Наші професори задіяні в різноманітних проектах по цілому світу. Ми маємо систематизовані знання і практичні навички. Тепер хочемо скористатися можливістю поділитися цим досвідом з студентами Прикарпатського університету», – своєю чергою  підкреслив Віктор Єнджеєц.