Майстер-класи і тренінги: Франківські сім'ї вчитимуть будувати гармонійні стосунки


В понеділок, 13 травня організатори Family practice «Простір для сімейного розвитку» розповіли про особливості фестивалю.

За словами директора БФ Карітасу о.Володимира Чорнія, Family practice це комплекс заходів, що приурочені до Тижня Подружжя, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми бачимо проблеми з якими зустрічається наше суспільство. Це і війна і переселенці і заробітчанство. Тому наша праця направлена на те, щоб підтримати родину і дали поради, як зберегти родину і зробити її щасливою. Тому ми розробили систему заходів для розвитку сім'ї. Там спеціалісти навчать, як зберегти і зробити щасливою свою родину",- каже священик.

Тож з 15 по 25 травня фахівці проведуть ряд тренінгів та майстер-класів, що направлені на популяризацію сімейних цінностей. Тренінги та майстер-класи мають на меті допомогти у побудові гармонійних стосунків у подружжі, знайти порозуміння з дітьми та віднайти ресурс для сім'ї.

Як зауважив представник Департаменту молодіжної політики і спорту Назарій Куземка, 15 травня святкують день сім'ї і ці заходи приурочені до свята.

"Ми підготували заходи до дня сім'ї. Зокрема передбачено проведення 26 травня Фестивалю сім'ї. Його започаткували три роки тому. Ми побачили, що є надзвичайно позитивні відгуки франківців. Тож з 15 до 20 години в міському парку кожен відвідувач зможе знайти цікаву атракцію для себе: фотозону, флорбол, тато-кафе, майстер-класи, батути та багато іншого. Також хочу зазначити, що цьогоріч офіційно визначили день батька, який відзначатимуть в третю неділю червня",- анонсував Куземка.

Втім, фестиваль це вже завершення великої роботи зі збереження і підтримки сім'ї. Центр Підтримки сім'ї БФ Карітас працює з родинами, щоб щодня розв'язувати наявні проблеми. Зокрема, як розповіла координатор Центру Наталія Іванідова, сім'я накладає відбиток на все подальше життя людини.

"Тому ми вирішили провести заходи де б молоді пари чи сім'ї, які мають проблеми в стосунках, налагодили взаємодію між собою, знайшли шляхи виходу з кризи. Під час семінарів спеціалісти дадуть відповіді на найважливіші питання: мости і опори у стосунках, розвиток та становлення особистості дитини, як говорити з дитиною про статеве виховання, мамські радощі і труднощі. Також будуть ряд майстер-класів і підліткова конференція у форматі TED",- розповіла координатор.

Варто зауважити, що всі заходи безкоштовні, але потрібна попередня реєстрація.

Засновник Сімейного клубу "Мистецтво бути разом" Дмитро Андрусів зауважив, що великою проблемою в сім'ях є брак спілкування і завищені очікування.

"Молоді пари, які одружуються очікують від партнера чогось, що собі придумали, але не отримують цього. Тому через два-три роки розчаровуються і розлучаються. Над стосунками потрібно працювати, вони не виходять самі собою. В подружжі не можна тільки очікувати чогось, але потрібно і жертвувати заради партнера. Сподіваємося ці тренінги допоможуть франківським сім'ям",- вважає Андрусів.