Майже десять тисяч прикарпатців отримали підвищену пенсію


Головне управління Пенсійного фонду України в області повідомляє, що станом на 30 березня фінансування пенсій за березень 2020 року завершено в повному обсязі.
Під час заходів з протидії поширення коронавірусної інфекції одержувачі пенсій не відчуватимуть проблем із отриманням своїх виплат.
На сьогоднішній день проведена робота з нарахування пенсій на квітень поточного року та формування виплатних документів.
 
Відповідно до ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії виплачуються щомісяця у строк не пізніше 25-го числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі організаціями, що здійснюють виплату й доставку пенсії, за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України, або перераховується на банківський рахунок цієї особи у порядку, який передбачений чинним законодавством.
 
З метою забезпечення стабільного фінансування виплати пенсій кожному пенсіонеру встановлено індивідуальну дату виплати пенсії протягом виплатного періоду, з 4 по 25 число щомісяця.
 
З 1 квітня головним управлінням Пенсійного Фонду України в області проведено автоматичний перерахунок пенсій (без додаткового звернення громадян) тим особам, які набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим - третім статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
 
За результатами проведеного перерахунку дораховано страховий стаж та заробітну плату понад 28 тис. пенсіонерам, з них 9917 пенсіонерам підвищено розмір пенсії в середньому на 137,34 грн.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!