Майже всі хворі коронавірусом прикарпатці, або їхні рідні приїхали із-за кордону


Про це повідомили під час щоденного брифінгу в облдержадміністрації.

За словами очільника нацполіції в області Володимира Голубоша, 22 з 24 хворих на коронавірус в області були за кордоном, або мали контакт з тими, хто звідти приїхав. Ще двоє мали контакти з великою кількістю осіб через свою роботу, тож достеменно встановити як вони заразилися, не можна.

Загалом, сьогодні з лабораторного центру отримали вже 67 результатів тестування на коронавірус. З них 24 підтвердили коронавірусну інфекцію, 43 негативні і ще очікують на 8 результатів.

Також під час наради начальник відділу кадрово-правової роботи управління ресурсного і правового забезпечення, моніторингу та супроводу державних програм департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Чемний повідомив, що завдяки благодійникам медзаклади Прикарпаття вже отримали п’ять апаратів ШВЛ. 

"Також очікується поставка обладнання від Міністерства охорони здоров’я. Наразі у медичних закладах Івано-Франківської області є 110 апаратів штучної вентиляції легень і необхідно ще 200 апаратів ШВЛ", - каже Чемний.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!