Медаль замість цигарок: Історія юної спортсменки з Франківська


Волонтери БФ "Ти-Ангел" розповіли історію дівчинки з Івано-Франківська, яка змінила цигарки і легковажність на медаль Чемпіонату України.

Христині 15 років і на таких дівчат, як вона, суспільство навішує багато негативних ярликів, про них говорять "пропащі діти", "діти без майбутнього"...

"Але варто лише повірити у таку дитину, вчасно підтримати її, спрямувати у правильному напрямку і результат не забариться. Христина деякий час перебувала у Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Саме тут відбулося наше перше знайомство, яке одразу і переросло у дружбу. У літньому таборі Янголятко наш волонтер, професійний спортсмен Богдан Микитюк розгледів у дівчини схильності до спорту. Запросив у секцію по регбі. Насичені тренування, робота над собою, нові виклики та пріорітети зробили свою роботу. Христина змінила звичний для неї стиль життя. Паління цигарок, лінь, легковажність, бійки - це все уже в минулому", - розповідають волонтери.

Сьогодні Христина є бронзовою призеркою Чемпіонату України з регбі серед дівчат до 16 років. Окрім того дівчина має великі шанси потрапити до збірної України із регбі.

Світлина від Благодійний фонд