Медики обласної дитлікарні протестували під "Білою хатою", вимагаючи призначити Мельника гендиректором


Сьогодні, 1 червня медики Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні влаштували акцію протесту під адмінбудинком.

Таким чином вони вимагали призначити Тараса Мельника генеральним директором медичного закладу, пише Бліц-Інфо. Як відомо, Тарас Мельник переміг на конкурсі ще в лютому. 

Медпрацівники тримали у руках плакати «Ні політиці змови!», «1 червня - захистимо дітей від свавілля депутатів» та «Тарас Мельник - генеральний директор».

Як відомо, департамент охорони здоров'я за результатами конкурсу запропонував призначити на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» Тараса Мельника — лікаря-реаніматолога, багаторічного заступника директора дитячої лікарні. Під час останньої сесії обласної ради цю пропозицію підтримали депутати-медики з різних фракцій, закликавши колег голосувати за призначення Мельника. Втім, для призначення не вистачило одного голосу. Проголосували лише 42 депутати із 63 присутніх (необхідний для прийняття рішення кворум - 43).

Зокрема, з 11 присутніх депутатів від ВО «Свобода» кандидатуру підтримали 9 депутатів, а «Батьківщини» голосувало 13 з присутніх 15 депутатів, від фракції «Укроп» у залі були присутніми 10 депутатів, а голосували - 8. Одноголосно підтримали кандидатуру присутні представники двох фракцій «Самопоміч» та «Воля» – 5 та 3 депутати відповідно. Водночас представники фракції БПП (Європейська солідарність) практично повністю проігнорували голосування. Кнопку «За» натиснули тільки 3 представників партії, не голосували – 14, 6 депутатів були відсутніми.

Після перерви облрада робила спробу повернутися до голосування, але в залі бракувало депутатів. Поіменна перекличка показала, що засідання у повному складі покинули депутати фракції "УКРОП" "ВОЛЯ". З фракції "Самопоміч" залишився лише один депутат.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!