Медичні працівники Івано-Франківська змагалися в конкурсі на створення кращого сан-бюлетеня


Серед медичних закладів Івано-Франківська пройшов конкурс на створення кращого санітарного бюлетеня на тему профілактики та лікування артеріальної гіпертензії. Переможцями конкурсу стали Міська поліклініка №4, Міська клінічна лікарня №1 та Міська дитяча стоматологічна поліклініка.

Таку ініціативу головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк пояснює необхідністю закликати мешканців міста до розуміння того, що здоров’я – це найцінніше: „Дуже важливо, щоб жителі нашого міста стежили за своїм здоров’ям, щоб мали вдома апарати для вимірювання тиску і контролювали його ріст. Адже у сучасному світі дуже багато людей із гіпертонією. Не потрібно забувати, що високий тиск може призвести до різних ускладнень: інсульту, інфаркту, захворювання нижніх кінцівок, та багатьох інших. Причини гіпертонії різні і серед них погане харчування, екологія, стреси, нездоровий спосіб життя”.

Саме тому серед медичних закладів міста було оголошено проведення конкурсу на створення санітарного бюлетеню, який вказує на необхідність вимірювання тиску.

На Прикарпатті втілюють державну програму із здешевлення ліків для гіпертоніків і запроваджують механізм компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби за рахунок державного та місцевих бюджетів. Уряд запровадив таке нововведення для того, щоб виділити кошти на закупівлю необхідних медикаментів.

„Ми будемо звертатися до міського голови Віктора Анушкевичуса і до виконавчого комітету, щоб нам дозволили на великих біг-богдах розмістити плакати переможців конкурсу на кращий сан-бюлетень. Гіпертонію найкраще виявити на ранніх стадіях. Тоді можна запобігти різного роду ускладненням. І сподіваємося, творча робота наших лікарів спонукає мешканців міста уважніше ставитися до свого здоров’я”, – каже Тарас Масляк.