Медикам Калущини до кінця року не вистачатиме 1,5 мільйони зарплатні


У понеділок, 11 листопада відбулась апаратна нарада у голови ОДА Дениса Шмигаля.

Зокрема, йшлось про проблемні питання Калуського району, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповів заступник голови Калуської РДА Любомир Білоус, за 10 місяців до районного бюджету надійшло 47 мільйонів.

"Станом на 1 листопада заборгованості по виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери відсутні. Втім, до кінця року незабезпеченість може скласти понад 1,5 мільйона. З них 1 мільйон 463 тисяч гривень — медпрацівникам. На погашення заборгованості цього року нами було додатково спрямовано 9,7 мільйона. Окрім того, є заборгованість працівників однієї із сільських рад", - розповів представник Калуської РДА.

Ще однією проблемою, за словами посадовця, є незабезпеченість коштів на оплату за інсулін. Зокрема, Калушу не вистачає 470 тисяч. Водночас голова ОДА Денис Шмигаль зазначив, що до кінця року буде медична субвенція, кошти з якої направляють на інсулін. Окрім того, Частина коштів мають знайти і в районних бюджетах. 

"За нашими даними є близько 120 мільйонів, які можна направити на погашення заборгованості. Звичайно, кошти є не у всіх районах, але все ж таки. Наш аналіз по освітній сфері показав, що була не проведена оптимізація (замалі класи, не оптимізовані штати) та погано розраховані гірські райони. Тим районам, де хочеться й далі працювати без оптимізації прийдеться фінансувати це самим", - наголосив Шмигаль.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!