Медикам Надвірнянщини боргують вісім мільйонів зарплати


У понеділок, 21 жовтня відбулась апаратна нарада у голови ОДА Дениса Шмигаля.

Зокрема, йшлось про проблемні питання Надвірнянського району, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Надвірнянської РДА Богдан Зеленчук розповів, що власні доходи бюджету складають 178 мільйонів.

"У нас в районі є дві проблеми. Так, Надвірнянський лісгосп має недоплату 788 гривень. Окрім того, незабезпеченість зарплат медикам складає 8 мільйонів гривень", - каже чиновник.

За його словами, у понеділок, 7 жовтня почали опалювальний сезон у лікарнях та дошкільних закладах району. Водночас у школах тепло ще не запускають. Зеленчук пояснює, що це робиться для того, аби економити електроенергію.

"У школах, в інших установах та житлових будинках опалювати будуть, коли температура повітря опуститься і стане холодніше. Санстанція постійно контролює температуру у школах", - зазначив Богдан Зеленчук.

Окрім того, Зеленчук зазначив, що потрібно зробити хоча б ямковий ремонт дороги до села Ланчин. Мовляв, через поганий стан дороги перевізники відмовляються йти на конкурс. На це дорожники зазначили, що цього тижня починають роботи на дорозі Надвірна — Ланчин через село Красне. А через два тижні ремонтуватимуть і сполучення Богородчани — Ланчин.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!