Медики Коломиї готові вийти на безстроковий протест через затримані зарплати


У вівторок, 6 червня, у Коломийській Центральної районної лікарні (ЦРЛ) відбулися профспілкові збори первинного осередку Вільної профспілки медичних працівників України.

На них зокрема обговорювали болючі питання: заборгованість з зарплат, фінансування медзакладів та реформа охорони здоров’я в Україні, повідомляє Дзеркало Коломиї з посиланням на КВПУ.

На збори запросили також заступника голови Конфедерації вільних профспілок України Петра Тулея, директора програм Центру Солідарності Американської федерації праці–Конгресу виробничих профспілок (AFL-CIO) Трістана Масаат, програмного директора цього Центру Тетяну Солодовнік та юриста ГО “Трудові ініціативи” Георгія Сандула, які зараз перебувають з візитом в Івано-Франківській області. На цьому зібранні була присутня голова Івано-Франківської обласної організації ВПМПУ, заступниця голови ВПМПУ Надія Толкачова.

Як повідомили медики Коломийської ЦРЛ,  вони ще не отримали зарплату за травень. Тож на профспілкових зборах було вирішено, що член профкому Вільної профспілки медиків Коломийщини Володимир Молодій та Надія Толкачова підніматимуть це питання на громадській раді Івано-Франківської облдержадміністрації. Якщо ж проблему із заборгованими зарплатами не вдасться вирішити таким чином, профспілківці готові вдатися до безстрокової акції протесту біля Коломийської райдержадміністрації.

Перед медиками виступив заступник голови КВПУ Петро Тулей. Він акцентував на небезпечних тенденціях у законодавчій сфері. Зокрема, профлідер розповів про загрози проекту Трудового кодексу та  пенсійної реформи. Петро Тулей наголосив, що КВПУ боротиметься проти звуження прав трудівників та профспілок й відстоюватиме право пенсіонерів на гідне життя. Свої фахові коментарі щодо змін у трудовому законодавстві надав  юрист ГО “Трудові ініціативи” Георгій Сандул.