Медики розповіли, яким бачать розвиток обласного госпіталю ветеранів війни


Сьогодні, 9 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про стратегію розвитку комунального закладу "Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни" на 2017-2020 роки"», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Керівника департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан нагадав, що госпіталь почав працювати з 7 липня минулого року. Наразі в ньому функціонують 75 ліжок.

За словами головного лікаря коломийського госпіталю Володимира Федоришина, метою стратегії є створити сучасний медичний заклад з новітньою базою реабілітації для ветеранів війни з неврологічними та травматологічними захворюваннями.

«Основними нашими напрямами є: виготовлення преоектно-кошторисної документації на весь заклад, реконструкція закладу з добудовою ліфтів, пандусів, побудовою реабілітаційного басейну, розширення ліжкового фонду до 100 ліжок, розбудова фізіотерапевтичного відділення в реабілітаційне та створення відділення психологічної реабілітації», - зазначив Федоришин.

Зокрема, цьогоріч планується витратити 5 млн 720 тис грн. Зокрема, на реконструкцію приміщень стаціонару, харчоблоку, цокольного приміщення під водолікування.

Натомість на 2018 рік планується залучити 9 млн 120 тис грн, 2019 - 5 млн та 2020 - 6 млн 500 тис грн.