Механічний доводчик для дверей


Стандартна пружина для автоматичного закривання дверей відійшла в минуле, і сьогодні застосовуються спеціалізовані дверні доводчики. Вони гарантують повільний і одночасно плавний рух дверей, виключаючи гучні хлопання. Це не лише не створює зайвий шум, але і гарантує захищеність конструкції дверей від ушкоджень, виключаючи знос ущільнювачів і фурнітури.

Підбираючи механічні доводчики, необхідно враховувати масу і особливості конструкції дверей, варіант установки, а також температурний діапазон, в якому доводчик працюватиме. Усе це забезпечить нормальні умови експлуатації.

Конструкція доводчика

Представлена фурнітура складається з тяги і корпусу. Усередині знаходиться пружинний блок гідравлічна система і привід. Під час відкривання пружина стискається і починає спрацьовувати масляний амортизатор. Щоб уповільнити зворотний хід пружини в спеціальні канали потрапляє масло. За бажання швидкість закривання можна відрегулювати гвинтами.

Детальніше ознайомитися з усіма пропозиціями можна за посиланням https://www.bezpeka-shop.com/catalog/dovodchiki_20439/, а якщо залишаться питання - менеджери і консультанти магазину нададуть професійну допомогу. Асортимент включає пропозиції під будь-які дверні конструкції і елементи.

Де встановлюється доводчик?

Є декілька місць для розміщення цього елементу, відповідно вони діляться на декілька видів:

верхні (стандартний варіант установки на більшості дверей, де тяга встановлюється на перемичці, а корпус - на внутрішній стороні дверного полотна);

нижні (встановлюються найчастіше у важких дверях понад 300 кілограмів або там, де потрібна висока прохідність);

приховані (врізаються в дверне полотно і встановлюються найчастіше в міжкімнатних дверях).

Варіант доводчика і спосіб його установки визначає майстер.

Додаткові функції

За бажання можна встановити вітрове гальмо, що забезпечує м'якше закривання дверей під впливом вітру або при неакуратному користуванні. 

Також може застосовуватися фіксатор у вигляді клямки, яка дозволить зафіксувати двері в конкретному положенні. Найчастіше такі доводчики встановлюються в офісах або в приміщеннях з високою прохідністю.

Функція затримки забезпечує відкривання дверей на декілька десятків секунд, коли треба перенести певні речі. Регулювання механізму дозволяє щільніше закрити двері, якщо залишається кут в діапазоні від 15 до 20 градусів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!