Мер Франківська прокоментував ситуацію з підвищенням проїзду у тролейбусах


У вівторок, 6 листопада на оперативній нараді Руслан Марцінків анонсував, що наступного року у Франківську може зрости вартість проїзду у тролейбусах, з двох до трьох гривень.

Зокрема, на власному сайті очільник прокоментував цю ситуацію, пише Бліц-Інфо.

Як відомо, у Тернополі та Львові, зіткнулись з новою хвилею підняття тарифів на проїзд. Міський голова Руслан Марцінків розуміє, що десь подібні настрої зароджуються і серед франківських перевізників. Мер визнає, що цей діалог буде непростим, як завжди. І внаслідок компромісних рішень, в тому числі й збереження адекватної вартості, можуть зникнути деякі нерентабельні маршрути.

“Люди мають бути готовими до цього. Поступово місто закриватиме такі комунальним транспортом. Чекаємо на 24 нові автобуси, частина з яких, зокрема, їздитиме на 41-му маршруті, що приватник зараз обслуговувати не хоче”, – зауважив міський голова.

Мер зазначає, що відчувається величезна різниця в якості приватного і комунального транспорту на користь другого. А от вартість проїзду в комунальному значно менша. Цілком логічно, що потрібно її трохи піднімати. Бо квиток в тролейбусі за 2 грн. – це справді одна з найменших цін в Україні. Виходить, що місто дотує КП «Електроавтотранс», а в умовах розвитку галузі комунального транспорту потрібне максимальне залучення коштів з різних джерел.

“Повторюсь ще раз: це єдиний правильний шлях – інвестиції в комунального перевізника. Ми уклали договір про купівлю 29 нових тролейбусів. Крім того, зараз готуємось оголошувати тендер на закупівлю бувших у вжитку тролейбусів”, – підсумував Руслан Марцінків.