Мер каже штрафами «відремонтувати» GPS-трекери у франківських маршрутках


Аби спонукати перевізників до наявності та належної роботи трекерів у франківських маршрутках міський голова Руслан Марцінків доручив управлінню транспорту виписувати штрафи.

На думку очільника Франківська, наразі перевізники ігнорують вимогу робочих GPS-трекерів у автобусах, бо за це немає покарання. Про це йшлося на оперативній нараді під час доповіді заступника управління транспорту Андрія Гіглюка щодо роботи громадського транспорту, інформує кореспондент Бліц-Інфо.  Чиновник розповів, як триває встановлення та запуск електронних табло на франківських зупинках. 

"Два електронних табло на зупинці "Крок" (Вовчинецька) вже підключені та працюють – показують маршрути тролейбусів та окремих автобусів - №24 та №42. На зупинці "ЦУМ", вулиця Галицька відображається рух маршрутки №22. Для того, аби відображались графіки інших маршрутів необхідно нормалізувати роботу трекерів", - зазначив Гіглюк.

"Ніколи не нормалізується робота трекерів, поки ви не почнете виписувати за це штрафи. Нема трекера - влупив штраф. І так кожного дня. І тоді буде порядок. Давайте мені щодня інформацію, кого оштрафували за відсутність трекеру. Бо це не проблема "Дозору", а перевізника, якому байдуже, чи він є. Хоч переважна більшість трекерів є справна, просто не контролюють, чи вони включені", - впевнений Марцінків.

Також представник управління транспорту повідомив, що готовий проект про встановлення ще кількох електронних табло. Зокрема, на двох зупинках по вулиці Незалежності. Також комунальники додатково облаштують п'ять так званих розумних зупинок. Зокрема, на Незалежності та Дністровській.

Окрім того, сьогодні на оперативній нараді також йшлося про те, що у День сміху франківці вийдуть на весняну толоку та в Івано-Франківську призначили нового головного медика.