Мешканці Чукалівки готові перекривати дорогу через роботу маршуту №47


У мерії ж натомість пропонують розірвати договір з перевізником. Кажуть, Чукалівка не належить Івано-Франківської міськради тож радять війту звертатись до ОДА, аби запровадити приміський маршрут.

Про це зайшла мова під час наради у міського голови Івано-Франківська, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Сільський голова Чукалівки Михайло Курій звернувся до мерії з вимогою вплинути на перевізника маршруту №47. Мовляв, всі попередні розмови та заходи результату не дають, перевізник далі не дотримується графіку руху. Каже, якщо ситуація не зміниться - люди перекриватимуть дорогу. 

На це міський голова Руслан Марцінків зазначив, що приміська Чукалівка не належить до Івано-Франківської міської ради, тож міські маршрутки взагалі б не мали туди курсувати. 

"Ми пішли назустріч людям, аби могли добратись до міста. Також діє пільгове перевезення пенсіонерів з 10 до 16:00. Втім, якщо така ситуація і ми на неї ніяк не можемо вплинути, то взагалі цей маршрут скасуємо, чи обріжемо. Або розірвемо договір з перевізником. Натомість запроваджуйте приміський маршрут", - зауважив мер.

А заступник міського голова Олексій Кайда відповів, що в такому випадку діяти методом шантажу взагалі є некоректним. Мовляв, перекривати дороги змісту мало, треба говорити з перевізником та шукати вихід з ситуації.

Сільський голова Михайло Курій пояснив, що аби запровадити приміський маршрут необхідно близько трьох місяців. А до того часу люди не матимуть чим добратись до міста. Тож треба робити щось вже зараз. І запевнив, що мова про шантаж не йде. 

Слід зауважити, цього перевізника УТІЗ неодноразово штрафував за відсутність автобусів на маршруті.