Мешканці двох будинків на вулиці Гаморака залишилися без газу


У понеділок, 5 березня, від газопостачання були відключені два будинки по вулиці Гаморака 26 та 28.

Як повідомили Бліц-Інфо у прес-службі ПАТ «Івано-Франківськгаз», мешканці, використовуючи димохідні газові прилади та пічне опалення, не перевірили стан димовентканалів  та не надали  акти справності димвентканалів газорозподільній компанії, натомість самовільно встановили газові прилади.

"Мешканці цих двох будинків, а це 15 квартир, обрали форму самоуправління, тож саме вони мали подбати про власну безпеку  та викликати спеціалізовану фірму для перевірки стану димвентканалів, а у разі потреби – проведення ремонтних робіт. Однак, цього не було зроблено", - пояснюють у прес-службі.

З метою уникнення нещасного випадку, фахівці «Івано-Франківськгазу» розпочали проведення інвентаризації газових приладів та перевірку тяги в димвентканалах.

«Із 15 квартир у кожного третього мешканця виявлено незаконно встановлений газовий прилад. Ще у двох помешканнях – відсутність тяги», – розповідає головний інженер Івано-Франківського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк.

Після відключення газопостачання мешканці будинків звернулися до спеціалізованої організації, яка має дозвіл Держпраці на виконання робіт по перевірці та проведення ремонтних робіт ДВК. В «Івано-Франківськгазі» зазначають, що відновлення газопостачання відбудеться лише після надання акту справності ДВК та усунення всіх недоліків.