Мешканці Хоткевича і атовці знову пересварились на сесії міськради


Сьогодні, 31 липня відбулась сесія міської ради на якій вчетверте розглянули питання про будівництво житла для учасників АТО на вулиці Хоткевича.

Як відомо мешканці прилеглих будинків виступають проти зведення кількох будинків для учасників АТО на їх зеленій зоні.

Минулого разу на сесії міський голова домовився з атовцями, що вони проведуть громадські обговорення з мешканцями і знайдуть компроміс, який влаштує обидві сторони. Втім ,як виявилося навіть після обговорень і поступок з боку Міської асоціації компромісу досягнути не вдалося.

"Ми пішли на поступки, запроектували сквер та дорогу, яка з'єднає вулиці Кисілевської-Хоткевича, зробимо громадський простір для мешканців. За проханням людей ми зменшили поверховість, забрали одну секцію з боку Кисілевської. Передбачили другий вїзд. Була також пропозиція встановити дитячий майданчик. Розробник проектної документації забирає три секції, в яких атовці не мали отримати квартир. Окрім того ми врахували пропозиції мешканців по Хоткевича, щодо дотримання ДБН і будемо коригувати проект поки від не буде відповідати санітарним нормам. І на вчорашній зустрічі з місцевими мешканцями ми дійшли компромісу, як рухатися далі", - сказав голова міської асоціації Василь Андріїв.

Втім, як виявилося мешканці мають іншу думку щодо компромісу. Зокрема одна з мешканок прилеглого будинку на Хоткевича посянила депутатам, що їх будинок дуже старий і вони переживають, щоб будівництво, яке буде проводитись зовсім поруч не нашкодило будівлі. Тож попросила ще більше звузити чи й забрати одну з бокових секцій.

Інша мешканка заявла, що їх хвилює питання парковок, чи не будуть авто з новобудов стояти на їх прибудинковій території. Окрім того люди переживають чи обіцяні 6-ти поверхові будинки не виростуть вдвічі. 

Опісля між мешканцями і ветеранами АТО розгорілась суперечка зі взаємними звинуваченнями. Одні просили у депутатів прийняти ДПТ, інші просили не приймати. 

Врешті після півгодинного обговорення, щоб заспокоїти сторони мер запропонував провести наступну "чорну п'ятницю" на ділянці під будівництво. Щоб побачити ситуацію на власні очі та почути обидві сторони, а тоді вже приймати рішення. Водночас саме питання вирішив перенести на  сесію 15 серпня. Пропозиція не дуже сподобалася сторонам і суперечка знову розгорілася. Атовці пропонували розглянути питання все ж сьогодні. Втім міський голова сказав, що депутати проголосували про перенесення питання і закрив сесію.