Мешканці Пасічної таки почули позицію мера і СБУ щодо будівництва біля 24 школи


Сьогодні, 16 липня міський голова зустрівся з мешканцями Тролейбусної-Хіміків, які виступають проти будівництва двох багатоповерхівок біля школи №24.

Зранку в 24 школі мала була відбутися зустріч міського голови Івано-Франківська з мешканцями Хіміків - Тролейбусна, які протестують проти забудови останньої зеленої зони в їхньому районі і вже тричі перекривали дороги. 

Втім, від мерії на зустріч приїхав заступник міського голови Микола Вітенко. Чиновник пояснив людям, що зараз триває робота над вирішенням проблеми, а міський голова прислав його та профільних фахівців обговорити з людьми технічні питання.

Проте мешканці заявили, що хочуть поспілкуватися саме з міським головою і дізнатись його позицію. Тож обурені вони пішли перекривати вулицю Галицьку, щоб привернути до себе увагу мера.

Після двох годин блокади Руслан Марцінків запропонував людям зустрітися після завершення робочого дня.

В залі засідань зібралися мер, профільні фахівці, представники СБУ та забудівника, мешканці прилеглих будинків. На початку зустрічі міський голова висловив людям свою позицію щодо будівництва і перекриття доріг.

"Я вас підтримує повністю, єдине, що я проти перекриття доріг. Перекривайте міську раду, кабінети. Методів є багато, які не заважають іншим мешканцям міста. Є момент, що забудівник завіз техніку, хоча ми про це не домовлялися. Якщо ми шукаємо компроміс, то хочу почути від забудівника для чого він це робить. Я не маю ніяких претензій до СБУ, адже у них все законно. Я хочу, щоб у мешканців був сквер, а працівники СБУ отримали квартири. Як міський голова буду сприяти, щоб це питання вирішили у правовому полі. Нам треба знайти компроміс. Я намагався двічі поспілкуватися з керівником СБУ минулого тижня. Вони сказали, що їм треба питати у столичного керівництва. Окрім того ми свою позицію висловили Кабміну", - сказав мер.

Водночас представник СБУ запевнив, що всі дозволи на будівництво готував Кабмін

"Я вже кілька разів пояснював історію отримання цієї ділянки. У 2016 році Кабмін провів конкурс на будівництво. Без розпорядження Кабміну ми не могли почати будівництво. Ми готові з забудівником розглянути ваші пропозиції щодо будівництва. На сьогодні стоїть питання, чи ми будемо домовлятися, чи це тупик. Відмовитись від цієї ділянки може тільки Кабмін, а ми не маємо права", - пояснив правоохоронець. 

Опісля керівник дозвільного відділу фірми "Вертикаль" Андрій Сендецький запевнив присутніх, що минулого тижня конфлікт виник на рівному місці.

"Там були чагарники і сміття, яке ми прибрали, але дерева не чіпали. Коли хотів заїхати трактор, ви його не пустили. В договорі у нас прописані терміни виконання робіт, тож ми не можемо відкладати початок робіт. В нас є дозвіл на підготовчі роботи: поставити паркан, очистити територію - це не будівництво", - каже Сендецький. 

Конфліктним питанням стала дорога, яка прохдить по території ділянки. Люди і мерія хочуть її зберегти, адже це єдиний заїзд до нового дитсадка. Втім переконані, що забудівник її знищить. Проте і представник СБУ і забудівника пообіцялии,що дорогу ніхто чіпати не буде. Навіть запропонували підписати меморандум, про збереження дороги.

Як проходила дискусія дивіться у відео.

Нагадаємо, на вулиці Хіміків, будівельна компанія "Вертикаль" збирається будувати дві десятиповерхівки впритул до школи. Однак, мешканці прилеглих будинків не хочуть, щоб від них забирали єдину зелену зону.  

У зв'язку з цим, 10 липня люди вирішили облаштовувати майбутній сквер. Натомість, сьогодні невідомі повиривали насадження. Люди стверджують, що це були працівники компанії "Вертикаль". Тож 13 липня мешканці Тролейбусної-Хіміків в знак протесту проти будівництва двох багатоповерхівок біля школи №24 перекрили трасу на львівський напрямок.

До слова, 3 липня забудовник попри конфлікт розпочав будову на конфліктній землі. В цей же день, франківці блокували дорогу, щоб робоча техніка не проїжджала на прибудинкову територію. Ввечері  перекрили Целевича, а наступного дня - Галицьку.

До теми: Ми не дозволимо будувати: Мешканці Пасічної виступили проти двох багатоповерхівок

 Мешканці Пасічної хочуть судитись з забудівником, щоб захистити зелену зону

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини