Мешканців Івано-Франківська незадоволені автобусним маршрутом №70 та №80


Громада села Крихівців Івано-Франківської міськради скаржиться на незадовільну роботу автобусних маршрутів №№ 70 та 80 і вимагає нового перевізника.

Про це з трибуни Івано-Франківської міськради заявив депутат від Крихівців Андрій Тютюник. За його словами, люди скаржаться, що після 20.00 доїхати до їхнього села нічим, бо автобуси маршрутів № 70 «Обласна лікарня – с.Крихівці» та № 80 «Вокзал – с.Драгомирчани» з’їжджають з маршрутів. Пасажири також нарікають на тисняву і незручності у автобусах, які їх обслуговують, пише ЗК.

Депутат зазначив, що неодноразові звернення з цього приводу до міської влади чиновники ігнорують і проблема мешканців Крихівців з добиранням додому довший час не вирішується. Тому у своєму запиті до міського голови А.Тютюник вимагає, щоб автобусні маршрути №№ 70 та 80 працювали до 22.00, а у разі порушень перевізниками графіків руху – розірвання з ними угоди. Також він просить розглянути питання про продовження автобусного маршруту № 13 «Обласна лікарня – трикотажна фабрика» до села Крихівців.

Варто зазначити, що свого часу чиновники від транспорту казали, що при трьох скаргах на порушення перевізниками графіків руху на маршрутах, з ними розриватимуть угоди. Однак ще жодного разу цього не робили. Хоча, якщо б робили, то нові конкурси на обслуговування міських автобусних маршрутів доводилось би оголошувати чи не щодня.