Мешканець Прикарпаття пограбував сусіда-пенсіонера на десять тисяч гривень


Нещодавно до чергової частини Галицького райвідділу міліції звернувся 84-річний житель одного із сіл району та повідомив про те, що з його будинку зникло десять тисяч гривень.

На місце події відразу ж прибула слідчо-оперативна група райвідділу міліції. Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили особу злодія. Ним виявився 53-річний раніше судимий сусід потерпілого. Як з’ясувалося, того дня односельчанин бродив по селу у пошуках «оковитої». Дійшовши до оселі сусіда, чоловік без труднощів знайшов ключ до замка вхідних дверей і потрапив до його домівки. Випив там чарку горілки, потім знайшов схованку, де господар зберігав гроші та попрямував з ними додому.

Коли ж повернувся власник помешкання, то помітив, що в його оселі вже хтось побував. Кинувся перевіряти, чи всі збереження на місці, проте там їх вже не було. Тоді потерпілий попрямував до сусіда, оскільки відразу запідозрив його у крадіжці. Побачивши, що злодійкуватий сусід рахує гроші, одразу ж зателефонував у міліцію. Коли злодій дізнався про приїзд працівників міліції, то втік із свого помешкання. Проте довго скриватись йому не довелося. Правоохоронцям знадобилось менше доби, аби розшукати зловмисника.

За скоєну крадіжку злодійкуватому сусідові не уникнути кримінальної відповідальності. Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 185-ї КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), згідно якої йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.