Мешканка Долини заплатила шахраям п'ять тисяч гривень за "звільнення" сина з поліції


На гачок аферистів потрапила 68-річна мешканка Долини.

Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий і повідомив, що її син затриманий за скоєння кримінального злочину і перебуває в поліції, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Для вирішення питання про непритягнення останнього до кримінальної відповідальності необхідно перерахувати 5 000 гривень, на що стурбована жінка погодилася. За кілька хвилин жінка виконала всі умови шахраїв. Через деякий час, отямившись від шоку, потерпіла зрозуміла, що її ошукали та зателефонувала сину. Як виявилось, сина ніхто не затримував.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці працюють над встановленням та затриманням осіб зловмисників.

Правоохоронці закликають людей бути обачними, не довіряти подібним дзвінкам та не панікувати. Перевірте, де дійсно знаходиться ваша рідна людина.

Пам’ятайте, у разі реального затримання працівники поліції повідомляють про це рідних, вказуючи підстави та термін, а також відділ чи відділення, де утримується особа. Законодавством не передбачено жодних платежів за утримання затриманої особи правоохоронним органом.