Ми тільки на початку цієї епідемії,- Марцінків


Це сьогодні, 26 березня, в ефірі радіо "Західний полюс" озвучив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На початку ефіру мер повідомив, що з одинадцяти нових хворих на коронавірус в області - шість з Івано-Франківська. Марцінків також зазначив, що в місті активно розпочався процес тестування. Втім, експрес-тести можуть не дати результат, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Достовірність експрес-тестів на виявлення коронавірусу – 60%. Вони можуть показати захворювання на COVID-19 лише на 6-8 день і потрібні людям, які вже мають симптоми. Якщо у вас їх нема -  тест нічого не покаже",- звернувся до франківців голова.

Очільник додав, що карантин варто було вводити ще три тижні тому, коли виявлялись перші випадки захворювання в Італії та Франції. 

"Насправді ця ситуація надовго і це тільки початок. Загроза велика, не всі це усвідомлюють. Ми тільки на початку цієї епідемії. Це може тривати пів року чи рік. Кількість потенційних хворих на коронавірус набагато більша. Особливо, якщо брати до уваги районні лікарні",- зауважив Марцінків.

Нагадаємо, лише за добу, 25 березня, в області зафіксували 11 нових випадків COVID-19. З них - шість хворих з Івано-Франківська. Та по одному з Калущини та Косівщини. Загалом на Прикарпатті вже є 16 випадків захворювання, 2 з них - летальні.

Першою від інфекції на Прикарпатті померла 56-річна мешканка Івано-ФранківськаЛікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. Другою померла мешканка Чукалівки, у якої підозрювали коронавірус.

Слід також відзначити, що результатів дослідження біоматеріалу 60-річної жінки, яка померла 24 березня, область ще очікує.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: