Мільйонів, яких вимагають від Держказначейства на біг-бордах в Івано-Франківську, трохи забагато


Як повідомляло "Бліц-Інфо", на вулицях обласного центру Прикарпаття з'явилися біг-борди із закликом до Державного казначейства віддати кошти міського бюджету.

Таким чином, Івано-Франківськ розпочав кампанію “Казначейство, віддай місту гроші”. За повідомленням Івано-Франківської міської ради станом на 27 червня 2013 року бюджетні установи Івано-Франківська в установленому законом порядку зареєстрували розпорядження на фінансування  у сумі 13,5701 млн гривень. Проте, оплати немає. Тобто, держава боргує місту 13,6 млн гривень.

«Вікна» взялися порахувати, яка ж сума боргу міститься в Івано-Франківську на біг-бордах. Тільки на 6 різногасельних біг-бордах нарахували 17,99 млн гривень: 0,7 млн гривень — на ремонт дахів, 1 млн гривень — на ремонт шкіл і спортзалів, 0,69 млн гривень — на ліфт на вул. Вовчинецькій, дах на вул. Мазепи і на заміну мереж на вул. Сухомлинського, 2,6 млн гривень — ремонт лікарень та поліклінік, 5 млн гривень — ремонт міжбудинкових проїздів, 8 млн гривень — ремонт житлового фонду.

Або, як свідчать офіційні дані Івано-Франківської міської ради, держава таки повернула частину боргу, або ініціатори акції трохи передали біг-бордам мільйонів.

Як відомо, зараз триває збір підпиів для позачергової сесії Івано-Франківської міської ради, яка відбудеться під стінами Держказначейства в Івано-Франківську. А секретар міської ради Микола Вітенко заявив, що готує заяву у правоохоронні органи щодо недотримання посадовими особами порядку казначейського обслуговування.

До теми: В Івано-Франківську розпочалася кампанія “Казначейство, віддай місту гроші”