Міністр Булатов відмовився їхати на Паралімпіаду в Сочі


Міністр сімї, молоді та спорту Дмитро Булатов сказав, що він не поїде на Паралімпіаду через російську загрозу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Міністерства. 

"Я як Міністр молоді та спорту України офіційно повідомляю про прийняте мною рішення особисто бойкотувати ХІ зимові Паралімпійські ігри в м. Сочі у зв'язку з агресією Російської Федерації.

Національний паралімпійський комітет на даний час не прийняв остаточного рішення щодо участі Національної паралімпійської збірної команди України в ХІ зимових Паралімпійських іграх, відкриття яких заплановано на 7 березня 2014 року в м. Сочі.

Національна паралімпійська команда України - одна з найсильніших команд у світі, в першу чергу в таких видах спорту, як біатлон та лижні перегони. З нашою командою пов'язані яскраві спогади та високі досягнення. Про це свідчать результати останнього чемпіонату світу минулого року, на якому Україна зайняла ІІ місце після Росії.

Сьогодні ми плекаємо останню надію, що російська влада усвідомить свою відповідальність як країни - організатора зимової Паралімпіади.

Зараз склалася трагічна ситуація, коли Росія як держава - організатор Паралімпіади є агресором та окупантом по відношенню до країни, яка бере участь в Паралімпійських іграх

Я особисто, спортсмени-паралімпійці та Національний паралімпійський комітет сподіваємося, що керівництво Росії усвідомить міру відповідальності перед світовим співтовариством і зупинить агресію проти України", - сказано в заяві.

Раніше повідомлялося, що українські паралімпійці не виступлять на іграх в Сочі, якщо Росія не припинить агресію в Криму.