Місце голосування у другому турі змінили на 10 тисяч більше виборців, ніж у першому


На понад 9,8 тисячі виборців більше скористалися правом тимчасової зміни місця голосування у другому турі президентських виборів, ніж напередодні голосування 31 березня.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на сторінці у Facebook, пише Укрінформ.

“Якщо порівнювати з цим процесом напередодні голосування 31 березня, то наразі кількість громадян, які скористалися своїм правом зміни, виросла на 9 879”, - повідомила Сліпачук.

Вона зазначила, що фактично з 7 до 15 квітня своїм правом тимчасово змінити місце голосування скористалися 325 604 українці.

“Найбільшу кількість заяв подано від жителів Донецької і Луганської областей – 58 968 і 29 784 відповідно”, - додала голова ЦВК.

Відтепер, зазначила Сліпачук, відділи ведення Державного реєстру виборців розпочали друк уточнених списків виборців та передачу їх дільничним виборчим комісіям.

“Нагадаю також, що в кабінеті виборця в результатах відповіді на запит щодо наявності у Держреєстрі показана інформація щодо тимчасової зміни місця голосування, що містить номер та адресу виборчої дільниці, до списку якої буде включено виборця”, - зазначила голова ЦВК.

Як повідомлялося, 21 квітня відбудеться другий тур виборів Президента України.