Місцеві бюджети Прикарпаття отримали 4,3 мільярда гривень податків та зборів


За дев’ять місяців поточного року до місцевих громад Івано-Франківщини надійшло 4,3 мільярда гривень податків та зборів, що на 732,4 мільйони гривень більше порівнюючи з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільшу питому вагу в місцевих бюджетах Івано-Франківщини становить податок на доходи фізичних осіб, надходження якого склали 2,7 мільярда гривень і це на 492 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також серед основних податків, які наповнюють місцеві бюджети є: єдиний податок, поступлення якого склали 517,2 млн грн, що на 95,1 млн грн перевищує минулорічний показник, плата за землю - 476 млн грн, що на 87,7 млн грн більше, ніж торік, екологічний податок – 191,6 млн грн (+8,6 млн грн), акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів – 126 млн грн (+4,2 млн грн).

Крім того місцеві бюджети отримали 93,7 млн грн рентної плати за користування надрами, 85,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 42,4 млн грн податку на прибуток та 20,9 млн грн - за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.