«Міські Ґранти» підтримали п'ять соціальних проектів на 80 тисяч гривень


В Івано-Франківську визначили нових переможців чергової хвилі програми «Міські Ґранти».

Переможцями літньої хвилі програми «Міські Ґранти» стали:

Альманах міжкордонних письменників. Ініціативна група «Культурні інновації». Проект має на меті створення альманаху, основу якого формує дослідження образу Івано-Франківська та Галичини у контексті світової літератури.

«Будь помітним! Збережи життя!». Ініціатива ГО «Центр економічного та соціального розвитку «Меркурій». Команда проекту планує розробити пам’ятки правил дорожнього руху для велосипедистів та пішоходів, провести низку навчальних зустрічей з метою зменшення кількості аварій і травматизму на дорогах.

Інклюзія в бібліотеці. Ініціатива Івано-Франківська МЦБС. Проект має на меті надати людям з порушенням зору можливість презентувати себе та свої уподобання, знайти нові знайомства, реалізовувати власний творчий потенціал, професійні амбіції, отримати нові знання в галузі літератури й мистецтва, цікаво та креативно проводити дозвілля.

Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах. Авторська група Громадський центр «Еталон». Проект передбачає проведення навчань для вчителів із викладання Arduino робототехніки та створення у перспективні автономних гуртків роботехніки у школах міста.

8-й Івано-Франківський велопарад дівчат. Ініціативна група «Велодівчата». Команда проекту планує популяризувати велосипедний рух серед дівчат та жінок міста завдяки проведенню велопараду. Проект має власну тематику і заздалегідь визначений маршрут.

 

Проекти-переможці будуть реалізовані протягом наступних трьох місяців.

Загалом на літню програму конкурсу подалося 26 проектів, у шорт-лист увійшло 10.

Максимальна сума ґрантової підтримки на один проект склала 20 тисяч гривень, а загальний бюджет хвилі — 80 тисяч. Нагадаємо, що фонд ґрантової програми формується із внесків бізнес-партнерів платформи «Тепле Місто».

Оцінювання учасників проводила незалежна комісія. Спочатку експерти оцінювали проекти дистанційно, а вже у фінальному етапі команди мали змогу презентували свої ідеї у форматі живого спілкування.