Міськрада затвердила ДПТ для будівництва школи на місці ставка в мікрорайоні Каскад


Сьогодні, 31 липня сесія міської ради прийняла рішення про затвердження детального плану території для будівництва освітнього закладу в межах вул. Василя Стуса – 24 Серпня.

Йдеться про скандальну ділянку з озером в межах садового товариства Бистриця Надвірнянська. Мешканці виступають проти будівництва школи на місці колишнього карєру, який за роки перетворився в озеро. 

"Ми подали заяву-пропозицію в архітектуру щодо нашої категоричної незгоди. Право вносити пропозиції щодо таких забудов мають власники ділянок, які межують з пропонованою ділянкою", - заявили мешканці.

У свою чергу секретар міськради пояснила, що є звернення до міської ради від мешканців Каскаду, школи і церкви Юди Тадея щодо підтримки створення там школи.

"Ми повинні враховувати думку всіх мешканців. Проте, щоб там ніхто не збудував багатоповерхівку, ми пропонуємо в Генплані визначити це місце під школу. Розуміємо, що ви там живете роками, але врахуйте потреби громади, особливо враховуючи, що у вас з документами є багато невідповідностей", - сказала секретар.

Тож міський голова запропонував створити окрему комісію для вивчення питання. Окрім того депутати проголосували за розробку ДПТ для цієї ділянки.