Міськрада звернулась до Уряду з вимогою змінити порядок надання субсидій


Сьогодні, 31 липня триває пленарне засідання чергової 21 сесії Івано-Франківської міської ради.

Серед іншого депутати підтримали звернення до Кабінету міністрів та міністра соцполітики, щодо впровадження нового порядку призначення житлових субсидій, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, як йдеться у зверненні, в порівнянні з минулим роком у місті вдвічі скоротилася кількість домогосподарств, які отримують субсидію.

"Новий порядок нарахування субсидій вже спричинив хвилю невдоволення громадян. Почастішали звернення громадян щодо відмови у наданні субсидії оскільки у складі домогосподарств є зареєстровані особи, які фактично не проживають (перебувають за кордоном) та не допомагають своїм рідним, збільшується кількість розлучень", - йдеться у зверненні.

Тож депутати міської ради вимагають від Кабміну збільшити перелік осіб, яким має надаватися житлова субсидія.

Зокрема:

  • надати право на отримання субсидій домогосподарствам у складі яких є непрацюючі особи
  • не обмежувати право на отримання субсидій нормою у 120 м2 для квартир і 200 м2 для будинків, а призначати субсидії відповідно до житлових нормативів з урахуванням кількості зареєстрованих осіб
  • надати право комісіям виходячи з обставин виключати зі складу зареєстрованих осіб, але які фактично не проживають та перебувають за кордоном
  • доповнити перелік непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і мають право на призначення субсидії на понаднормову площу житла особами, які отримують пенсію у звязку з втратою годувальника, та особами, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства.

За звернення проголосували 33 депутати.