Міськрада звернулась до уряду за збільшенням субвенції для освітян і медиків


Під час сесії, 21 червня депутати міської ради підтримали звернення міського голови Руслана Марцінківа до уряду щодо збільшення державної субвенції для медичної та освітньої галузі Івано-Франківська.
За словами міського голови, завдання в уряду амбітні щодо виконання умов реформ, але фінансова підтримка - відсутня. 
 
"Минулого року місто власним коштом компенсувало дефіцит медичної субвенції. Тоді це нам коштувало майже 48 млн. грн. тільки на зарплатню. Цього року, як бачимо, суми ростуть. Міським бюджетом в 2018 вже виділено на медичну галузь 38,7 млн. грн., в тому числі 3,3 млн. грн. на матеріальну допомогу на оздоровлення молодшому медичному та немедичному персоналу та премії до Дня медика.
 
Цього року такі ж матеріальні виплати на оздоровлення отримає технічний та допоміжний персонал освітніх закладів – вперше в Івано-Франківську за останні 27 років! Але всього на собі місто тягнути не може! Хай держава дасть кошти бодай на зарплатню і реалізацію тих реформ, які декларує! Тому сьогодні на сесії міськради звернулись до Гройсмана та Парубія негайно збільшити медичну та освітню субвенцію для Івано-Франківська", - звернувся до уряду Руслан Марцінків.