Міський голова Франківська розповів, як його зустрічали у китайському місті


Сьогодні, 13 грудня голова міста Руслан Марцінків розповів радіостанції "Західний Полюс" про свою поїздку у китайське місто Наньнін.

Нагадаємо, днями мер повернувся з відрядження, де підписав лист-намір про співпрацю з китайським містом Наньнін, пише Бліц-Інфо

У ефірі очільник поділився враженнями від поїздки. Каже, про співпрацю думав давно.

"Два роки тому на фестивалі "Карпатський простір" на день міста приїхав посол Китаю. Ми тоді спілкувались, говорили про те, що було б цікаво мати партнера. Ця бесіда опрацьовувалась довго. Завершилась цим, що минулого тижня ми підписали угоду з містом. Це перший партнер взагалі з Азії. Наньнін має 7 мільйонів 100 тисяч населення. За китайськими мірками - це середнє місто",- розповідає Марцінків.

Крім протоколу про партнерство, мер підписав протокол про співпрацю в економічній та культурній сфері. А в травні на День міста приїде делегація з Китаю, і тоді місто підпише вже повноцінну угоду. Приїдуть до Франківська і ковалі. 

"Вперше в Франківську будуть китайські ковалі, які, до речі, роблять дуже цікаві речі. Ми мали можливість подивитись. Також були на локомотивному заводі. Разом з делегаціями інших країн відкрили великий "Сад культур". Це дуже цікавий досвід",- ділиться голова.

Зустріч, каже мер, була теплою.

"Як не дивно, в аеропорту були їхні квіти. Коли ми приїхали до готелю, то нас зустріли танцями. Їхній колектив показав традиційний танець. Це дуже цікаво, хоча ми були змучені, бо дорога зайняла 24 години, але нам було приємно. Прийняли гостинно",- згадує Марцінків.