Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус порадив директору КП «Полігон-ТПВ» Богданові Тимочку шукати іншу роботу


Сьогодні, 9 липня, на апаратній нараді міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус порадив директору КП «Полігон-ТПВ» Богданові Тимочку шукати іншу роботу.

Як повідомляє «Галицький кореспондент», франківська благодійна організація «Дім Сірка» виграла у конкурсі Nescafe ІдеяX 100 тисяч гривень на облаштування притулку для тварин. За словами директора БО «Дім Сірка» Лесі Габель, перед конкурсом міська влада пообіцяла волонтерам виділити землю під притулок і надати 30 000 гривень на оплату праці персоналу. За попередніми домовленостями, це мав бути притулок змішаного типу: місто дає землю, будує та дає зарплату працівникам, а волонтери займаються утриманням тварин, їх харчуванням, лікуванням та стерилізацією. Втім, після того, як волонтери звернулися до Тимочка, чиновник їм відмовив.

«У мене вчора були люди з «Дому Сірка», я з ними довго розбирався. Ніхто не дав вам право від імені міста робити такі речі», - обурився мер.

У відповідь Богдан Тимочко пояснив, що КП «Полігон-ТПВ» вже чотири роки займається відловом і стерилізацією тварин. Натомість громадські організації, які захищають тварин в місті, на переконання Тимочка, роблять це заради бізнесу. «Зараз пішла мода і створюються громадські організації захисту тварин. Я зробив висновок, що завдання громадської організації – збудувати притулок для тварин вирішить всі проблеми. Але коли я почав їх зводити і казати, давайте всі разом робити притулок, то між ними є в тому питанні конкуренція. Значить це бізнес», - зробив висновок директор КП «Полігон-ТВП».

За словами Тимочка, щороку  «Полігон –ТПВ» з міського бюджету отримує 300 тис. гривень «на регулювання чисельності тварин» в Івано-Франківську. «За ці гроші ми частинку собак стерилізуємо, а частинку просто умертвляємо. Тому що інакшого методу не існує», - сказав комунальник. Приблизно з шести собак, каже Тимочко, гицлі відпускають двох. І то тільки тоді, коли у дворах є бажаючі доглядати за стерилізованими собаками. «Можна простерилізувати собаку і віддати у двір, якщо там точно є бабуся, яка за тими собаками дивиться. Але таких дворів мало. Знайти в кожному дворі таку людину дуже важко», - бідкається директор КП «Полігон-ТПВ».

За його словами, минулого року працівники «Полігону-ТПВ» виловили 2790 собак. З них простерилізували і відпустили 400. Цьогоріч із 1588 собак, які потрапили у руки працівників підприємства, пощастило лише 180.