Міський конкурс проектів та програм: що нового?


5 березня секретар міської ради Оксана Савчук провела прес-конференцію, під час якої презентувала конкурс проектів та програм і новий сайт з інтерактивною картою.

Що обіцяє новий конкурс проектів та програм у 2019 році? Ще більше оновлень, учасників, а також фінансування. Незмінні залишаються лише умови конкурсу: 70% вартості проекту – кошти міського бюджету, 30% ‒ кошти учасника проекту. Крім того, розроблено спеціальний сайт – http://konkurs.mrada.if.ua, де кожен зможе переглянути, які проекти були реалізовані з 2012 по 2018 роки.

На сайті розміщено інтерактивну карту. Лише один клік – і ви можете дізнатися все про реалізований проект (адресу, суму, назву та фото). Сайт дозволяє учасникам спілкуватися онлайн. Через форму зворотного зв’язку мешканці мають можливість задати свої запитання чи надіслати пропозиції організаторам конкурсу.

Створення окремого сайту має на меті максимально відкрити громадськості інформацію про конкурс проектів, розподіл коштів та візуально продемонструвати втілені програми.

"Цінність міського конкурсу проектів та програм дуже висока. Пригадую, учасники ОСББ «Затишок-6» подали заявку на встановлення системи відеонагляду. Саме ця система врятувала життя хлопчику, який поліз під авто, щоб дістати м'яча. В машину сів водій і вже хотів рушати, коли охоронець вчасно його зупинив. Оскільки встиг побачити на екрані, що дитина під авто", - поділилася секретар ради Оксана Савчук.