Міжнародний фестиваль АртПоле розширює свої масштаби


Міжнародний фестиваль АртПоле. Звуки дії в просторі. Музика, перформанс, лендарт. Близько 300 учасників з 12 країн — від Індії, через Україну до Фінляндії. Протягом п’яти діб тут відбуватимуться унікальні концерти, вистави, кінопокази, проводитимуться нетрадиційні майстер-класи з традиційних ремесел.

Детальніше про цьогорічні новинки АртПоля організатори фестивалю розповіли на прес-конференції, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо"

По всій території фестивалю триватимуть різноманітні майстер-класи. Можна освоїти варган та овочеві інструменти, навчитись мистецтву крутіння вогню, ліплення з глини, створення повітряних зміїв.

 «Фестивальні події починаються о 9.00 регеранками від Перкалабських Придатків, де учасники фестивалю зможуть зробити легеньку зарядку для рук і голови,- та додає, - для цього готуються нові сім пісень від Придатків»,- розповідає Ярема Стецик співорганізатор АртПоля.

Діятиме також цілодобова виставка «Для Бога я створюю найкраще», що буде своєрідним християнським оазисом на фестивалі, переконані його організатори.

«Автомобільна музична група їздитиме полем. В одному авто-музиканти, у іншому-співаки в одному ритмі та темпі створюватимуть неймовірні відчуття. Якось так на все життя»,- каже Ярема Стецик.

Окрім того, «Оркестр солідних інструментів» - створюватиме велику вежу з рештувальних приладів та «козлів».

У новому  масштабі цьогоріч відкривається Дитяча програма АртПоля. Для дітей різного віку проводитимуть традиційні ігри, майстер-класи з  плетіння  солом’яних оберегів та показуватимуть вистави. 

Потім відбуватиметься дійство на сцені посеред дністрових вод. Виступатиме: оркестр овочевих інструментів Паприкалаба, білоруський експериментальний проект Saraswati, Фідель Тріо Квартет та Гич Оркестр.

 «Далі на АртПолі оживає велика сцена. Музика – від автентики до натяків на те, чим є первинна – етнічна-природна-музика в сучасному світі, від визначено етнічних гуртів: Napra з Угрщини, Mavigiz з Туречинни, Faarao Pittikangas з Фінляндії та  Fandazio-Франція. Загалом двадцять гкртів»,- розповідає Ольга Михайлюк директор фестивалю.

Абсолютна прем’єра АртПоля очікується на Малій сцені. Протягом кожної ночі  триватимуть вистави оповідань-казок-міфів. Тут Індійська легенда The King and The Corpse, містична Гуцулія, вистава «Альберт» від Юрія  Андруховича, Уляни Горбачевської та Марка Токаря. Казка про бідного мандрівника «Ашик Гаріп» від берегині урумського фольклору. Та останній день відбудеться перформенс «Древовиди».

З світанком на Public-сцені виступатимуть DJ з різних країн, електронні гурти.