Молдова і Грузія не виплачують пенсії на окупованих територіях, бо це – фінансування тероризму, – Кошулинський


Україна не може виплачувати пенсії мешканцям окупованих Росією територій, адже це буде фінансування тероризму.

Таку думку в ефірі ток-шоу “Говорить ВЕЛИКИЙ Львів” висловив ексзаступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський, пише Вголос.

“Республіка Молдова не визнає Придністров’я і не виплачує його мешканцям пенсії. Республіка Грузія не визнає анексії Абхазії і не виплачує її мешканцям пенсії. Тому допоки Україна не контролюватиме територію, яка є захоплена, ми не можемо виплачувати пенсії її мешканцям. Допоки ми не перевіримо усіх громадян, які залишилися на окупованій території, на лояльність до України, ми не можемо гарантувати, що не фінансуємо бойовиків”, – зазначив Кошулинський.

Політик також розповів, що схеми незаконної передачі коштів на окуповані території працюють уже сьогодні:

“Фінансування окупованих територій триває вже. Два тижні тому контррозвідка СБУ затримала переселенця з Луганщини, який постійно мешкає в Харкові. Він налагодив передачу банківських карток пенсійного забезпечення мешканцям окупованих територій, зокрема, і бойовикам. Туди залучений Пенсійний фонд, соцзахист, працівники банківської сфери. 800 пенсій протягом багатьох років бойовики отримували з України. Добре, що контррозвідка спрацювала нарешті”.

“Тому: зупинилися! Допоки ми там нічого не контролюємо, виплачувати нічого не можемо. Бо це – фінансування тероризму”, – підсумував Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, напередодні до Верховної Ради внесли законопроєкт №2083-д щодо впровадження виплати пенсій 700 000 особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут: