«Молода Просвіта» відкриває громадські простори у прикарпатських селах


Читати людей як книги. Це практикували мешканці одного із сіл Рожнятівщини. «Живу бібліотеку» для них відкрила громадська організація «Молода Просвіта Прикарпаття».

В читальному залі активісти зібрали персонажів із різними життєвими історіями. Та попросили їх бути відвертими із зовсім незнайомими їм людьми, пише ВЕЖА.

Село Нижній Струтинь – одна із 5-ти прикарпатських громад, де активісти «Молодої Просвіти» відкивають громадські простори. Для людей різних верств населення. Ініціативу реалізують в рамках проекту «Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну». За підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Наче про героя із книжки про свого співбесідника розповідає мешканка Нижнього Струтеня Міла Кравців. Історія колишнього полоненого Дмитра Клугера справді нагадує оповідання. Проти вона правдива.

Тема війни у цьому залі звучала найчастіше з-поміж інших. За читацькі столи сіли ветерани війни в Афганістані, учасники АТО та ООС, родичі героїв Небесної Сотні. Окрім того – ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, музиканти та спортсмени.

Стронгмен Назар Павлів вирішив не обмежуватися звичайною розповіддю про себе. Її ще й ілюстрував – показовим спортивними виступами.

Пізнавальною літературною зустріччю громада села відкрила громадський простір «Горизонт». І настільки захопилася ідеєю, що вирішила не відкладати наступну. Уже на тему спорту.