Молодик, який побив чемпіона світу зі сноубордингу, сидітиме під домашнім арештом


Верховинським відділом Надвірнянської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом учинення хуліганських дій щодо 20-річного мешканця смт Верховина.

Досудовим розслідуванням установлено, що 26 травня 34-річний зловмисник, перебуваючи в с. Ільці Верховинського району, неподалік території сільського стадіону, керуючись нікчемним приводом, пов’язаним із особистим неприязним ставленням до потерпілого, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, застосовуючи заздалегідь заготовлений предмет для нанесення тілесних ушкоджень, підійшов до 20-річного мешканця смт Верховина, який у той час знаходився в автомобілі, відчинив двері транспортного засобу та розпилив вміст аерозольного балончика з хімічною речовиною в обличчя потерпілому.

На даний час фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 («Хуліганство») КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Нагадуємо, цьогоріч Михайло Харук з села Ільці Верховинського району став у чемпіоном планети серед юніорів зі сноубордингу. Втім місцеві рекетири вирішили, що з ними треба ділитися.

27 травня до Верховинського відділення поліції звернулася мама спортсмена, яка повідомила, що її 20-річного сина побили під час футбольного матчу. За словами жінки, 26 травня близько 18 години син не встиг вийти з автомобіля, як проти нього вчинили хуліганські дії: розпилили балончик з речовиною дратівливої дії в обличчя і застосували фізичну силу.

У потерпілого діагностували хімічні опіки очей. Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини