Молодий, амбіційний та перспективний: ОТБ "Галичина" отримала нового гендиректора


Обласне телебачення "Галичина" офіційно отримало нового генерального директора. Ним став перший заступник гендиректора, депутат облради Ігор Дебенко, який з грудня минулого року виконував обов'язки гендиректора.

Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення підписати з Дебенком контракт на 5 років. Таке рішення підтримали 49 депутатів. А передувала голосуванню представлення Ігорем Дебенком стратегії розвитку обласного телебачення. Він наголосив, що "Галичина" має йти у ногу з часом та підлаштовуватись під сучасні виклики. Тому нещодавно канал вийшов на супутниковий рівень, запрацював новий сайт, запустили прямі ефіри, стріми.

«Також важливо розширити доступ до каналу не тільки для прикарпатців, а й для мешканців інших областей. Ми працюємо у цьому напрямку, є вже певні домовленості у Сумах, Миколаєві. Також необхідно працювати над оновленням матеріально-технічної бази, оновленням студій, необхідність нарощення фінансових потуг та розвиток і самоорганізація колективу каналу. Як на мене, телеканал має зберегти свій національний колорит, водночас бути цікавим для різних вікових категорій. Тому працюватимемо над збереженням автечності каналу та водночас, запускатимемо нові проекти. Також на меті переведення прихованої реклами в офіційну, повна відмова від так званої джинси. Оперативність, достовірність та незаангажованість - основні пріоритети, якими керуватимуться  у роботі колектив обласного телебачення "Галичина", - підкреслив Ігор Дебенко.

Начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області Василь Даниш зауважив, що кандидатуру Дебенка підтримали колектив ОТБ "Галичини" та Обласна організація Національної Спілки журналістів. Також його кандидатуру підтримала відповідна комісія. Тож пропонується  укласти контракт терміном на п'ять років.

При тому голова комісії Юрій Черневий зауважив, що на посаду претендував ще один кандидат, але він зняв свою кандидатуру, пояснивши, що не хоче йти проти колективу.

«Також мушу зауважити, що Ігор Дебенко молодий, амбіційний та перспективний. Професійний журналіст, якого підтримує як і старше покоління колективу, так і молоде. Тому комісія одноголосно рекомендувала підтримати це питання. Також голосуватиме за цю кандидатуру і наша фракція Батьківщини», - зазначив Черневий.

Натомість голова фракції "Воля" Ольга Галабала заявила, що вони не голосуватимуть за це питання. Мовляв, конкурс треба проводити відкрито, а очолювати канал має людина далека від політики. Натомість голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що керівників своїх комунальних підприємств облрада призначає згідно закондавства та проголосованих положень.

"Тож якщо вважаєте, що облрада неправильно призначає керівників, то подавайте зміни у положення і будемо це змінювати. Не варто маніпулювати, ви як депутат маєте таку можливість", - зазначив очільник депутатського корпусу.

Також підтримку Дебенку від імені фракції "Самопомочі" висловив депутат Святослав Никорович. Обранець також закликав представників фракції "Волі" бути послідовними та не маніпулювати.

У підсумку облрада підтримала запропоновану кандидатуру. Слід зауважити, перед голосуванням Ігор Дебенко підкреслив, що як депутат облради не бере участь у голосуванні, оскільки має прямий конфлікт інтересів. 

Довідково: Ігор Дебенко відомий широкому загалу, насамперед, як депутат обласної ради, активний громадський діяч та політолог. Раніше очолював департамент інформаційної політики ОДА. Опісля став першим заступником гендиректора ОТБ "Галичина". Також вже кілька років Ігор Дебенко входить до числа футбольних арбітрів, які обслуговують матчі національної першості. 

Нагадаємо, наприкінці грудня обласна рада звільнила за власною заявою з посади гендиректора ОТБ "Галичина" Ольгу Бабій. В 16 січня відбулись загальні збори ОТБ "Галичина" на яких колектив підтримав рішення висунути на цю посаду кандидатуру Ігоря Дебенка.