Мрієте про хороші стосунки? Позбудьтесь цих 5 звичок


За словами Дейна Хіра, всесвітньо відомого автора, лектора та співзасновник Access Consciousnessа, є 5 звичок, через які ми не отримуємо задоволення від стосунків і лише руйнуємо все. Час позбутись їх!

Любить. Не любить. Любить. Не любить. Ви коли-небудь говорили собі це в стосунках? Інколи ми все обожнюємо в них, а інколи - намагаємось знайти з них вихід. І в цьому нема нічого дивного, адже ми всього лиш люди, яким притаманно помилятись. Однак, якщо ви прагнете до хороших стосунків, деяких звичок таки варто уникати, пишуть Мізки.сом.

Як стверджує Дейн Хір, якщо ви хочете, щоб ваші стосунки процвітали та розвивались, розпрощайтесь раз і назавжди з цими руйнівними звичками.

1. Припиніть думати, що щось не так

Як часто ви зосереджуєтесь на тому, що щось не так? Щось не так з вашим партнером, щось не так з вашими стосунками і, зрештою, щось не так з вами самими? Якщо ви осуджуєте - це перший крок до руйнування стосунків, це зіпсує їх швидше, аніж що-небудь інше.

Тому просто навчіться бути вдячними за все, адже вдячність - це протиотрута від осуду.

2. Досить наслідувати чужі стосунки

Часто ми намагаємось імітувати стосунки інших людей. Можливо, ми думаємо, що саме так вони мають виглядати.

Або, можливо, нам здається, що інші уже зрозуміли, якими є хороші стосунки, тому наслідуємо їх. Однак це призводить лише до розчарування та більшого осуду як себе, так і партнера, тому що ваші стосунки ніколи не будуть такими, як чиїсь. Вам потрібно робити те, що підходить саме вам.

Ось ситуація з життя: протягом 16 років подружнього життя, чоловік видавлював зубну пасту від дна тюбика, а дружина - з середини. Стільки років роздратування привели нарешті до усвідомлення того, що в ванні можна мати два тюбики зубної пасти.

Тому припиніть оцінювати стосунки, звертаючи увагу на те, що роблять інші, і віднайдіть рішення, над якими раніше не задумувались.

3. Не варто розчинятись в стосунках

Ви знаходите нову людину і припиняєте робити те, що приносить вам задоволення. Ви більше не бачитесь з людьми, які вам подобаються. Ваше життя стає неважливим в порівнянні з партнером. Стосункам з ним ви повністю віддаєте себе.

Але так неправильно! Ви - найцінніший інгредієнт. Якщо вас в них не буде, то не буде і самих стосунків. Щоб зберегти їх, продовжуйте робити те, що приносить насолоду. Проводьте час з людьми, яких ви цінуєте, і які цінують вас. Від цього ваші стосунки стануть лише багатшими. Виділіть хоча б годину на те, що ви справді любите, і ви нічого не втратите!

4. Припиніть згадувати минулі помилки

Чи бувало коли-небудь так, що, прокинувшись зранку, першою вашою думкою було те, як вчора напартачив ваш партнер?

Можливо, він забув щось зробити, про що ви попросили. Можливо, він був в поганому настрої і "вилив" свій негатив на вас. Що б не сталось вчора чи іншого дня, замість того, щоб постійно про це нагадувати собі, могли б ви просто відпустити це?

Ефективний спосіб так чинити - кожного ранку, коли ви просинаєтесь, знищувати ваші стосунки. Однак в цьому випадку мова йде не про розрив. Це означає припиняти засуджувати, очікувати чогось і ображатись, тому що це все вбиває ваші стосунки і не дозволяє насолоджуватись ними

Кожного дня кажіть собі: "Все, що було вчора в наших стосунках, осуд, висновки, очікування, я відпускаю".

Використовуйте це правило, і ви помітите, що з кожним днем ваші стосунки ставатимуть кращими.

5. Не дозволяйте собі застрягти в стосунках

Ви більше не відчуваєте тієї радості, яка була на початку стосунків? Вам стало нудно? Цікаво, що буде далі? Хочете, щоб між вами знову пробігла іскра?

Якщо це все описує ваші стан, ви можете змінити його. Кожного дня ви робите вибір, спрямований на продовження стосунків.

Тому ви можете повернути їх зі стадії існування в стадію креативності, захоплення та веселощів, адже саме з цього вони починались.

Неважливо, нові у вас стосунки чи тривають уже кілька років, в будь-якому випадку вони можуть бути приємними. Ніколи не пізно відпустити звички, які руйнують їх, і почати робити те, що допоможе розвиватись.

Вибирайте вдячність. Вибирайте себе в стосунках. Дозвольте очікуванням, осуду та висновкам зникнути, а відчуттю захоплення, винахідливості та пригодам стати реальністю для вас.