Мрія водіїв здійсниться. Івано-Франківськ отримає відремонтовану набережну імені Стефаника


Міський голова Івано-Франківська нещодавно підписав розпорядження про створення комісії, яка має обстежити інфраструктуру набережної імені Стефаника.

Що перевірятиме комісія адже давно відомо, що дорога знаходиться в аварійному стані і яка «доля» чекає на набережну імені Стефаника у цьому році? Про це кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив з’ясувати у місцевих чиновників.

За словами керівника, департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку, ця вулиця найпроблемніша у місті, тому цьогоріч шукатимуть способи, щоб відремонтувати вулицю якомога якісніше.  

Чи може вже знайшли?

Як пояснюють ситуацію у вищезгаданому  департаменті наразі комунальники визначили два способи і вже проводять підготовчі роботи.

Відповідно до розроблених проектів необхідно дослідити, яку основу має дорога, щоб мати можливість сформувати якісне дорожнє покриття. Чи інший  варіант, який передбачає робити дорогу капітально. І те і інше – вимагатиме чимало коштів. 

«Треба взяти відповідні проби. Чи там болото чи там є ще основа шутру і так дальше. Ми замовимо в інституті дослідження і як воно буде готове, подивимось що там. Загалом цей проект передбачає близько 6 мільйонів гривень. Але будемо робити лише після відповідних досліджень. Це великі кошти і якщо зараз за два роки «полетить» дорога, то знову скажуть, що вкрали гроші», - зазначають у департаменті.

Що стосується іншого способу, то кошторис проекту який виготовили в Управлінні капітального будівництва взагалі  не підйомний для міста і допомоги прийдеться просити в області.

«Управління капітального будівництва виконало проект цієї дороги, який матиме 4 смуги.  Створення цього проекту передбачає близько 40-ка мільйонів. Для міського бюджету це є не підйомна цифра. Також треба думати яким чином шукати гроші», - зазначив керівник департаменту.

Тому, за словами пана Смушака, дану вулицю мала б відремонтувати область.

"Оскільки в них є набагато більше змоги та можливостей для цього. Крім того, на сесії міськради вже було прийняте рішення, що передати цю вулицю на баланс області. Ми й далі на цьому наполягатимемо. Адже питання критичне і потрубує негайного вирішення, а місто не в змозі його вирішити самостійно", - зауважує Михайло Волоимирович.