Муніципальна няня: Десять франківських сімей звернулись за компенсацією


14 233 франківці отримають різноманітні соціальні допомоги з державного бюджету.

Про це сьогодні, 16 квітня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, минулого року на виплату допомог було витрачено понад 288 мільйонів гривень, а у першому кварталі цього року – майже 69 мільйонів.

«Минулого року з’явилась нова одноразова допомога – «пакунок малюка». З 1 вересня набрала чинності постанова, втім у нас в області тендери не проводились. До нас пакунки прибули на початку грудня і зразу ми почали їх роздавати тим, хто народив дитину ще у вересні», - розповідає Семанюк.

Тим хто народжував у середині грудня і зараз – отримують пакунки прямо у пологовому будинку. Зокрема, цього року міському клінічному перинатальному центрі було видано 568 пакунків та ще 120 у департаменті соцполітики.

Семанюк розповів, що з 30 січня також була прийнята постанова Кабміну програми «Муніципальна няня». Відтак батьки, які виховують дитину до трьох років можуть отримувати компенсацію послуги у 1626 гривень. Єдина умова – цю послугу можуть надавати тільки ФОПи або юридичні особи, які надають послуги з догляду за дітьми.

«Наразі таких заяв є 10. Батьки можуть звертатися із заявою і отримувати компенсацію за послуги няні. Не передбачено, що це можуть бути родичі, але якщо бабусі чи дідусі є підприємцями – то це можливо. Окрім того, їм зараховується стаж», – зауважує чиновник.