Муніципальних інспекторів з праці в Калуші поки що не буде


Днями на засіданні сесії Калуської міської ради депутати розглянули питання про внесення змін до структури та загальної чисельності апаратів ради, виконавчого комітету та виконавчих.

Пропонувалося створити сім нових посад і довести загальну чисельність органів влади до 272 штатних одиниць, інформують “Вікна”.

Не зважаючи на зменшення доходів бюджету через карантин, на сесії запропонували створити новий відділ — з питань контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у складі двох штатних одиниць, перетворити архівний відділ на управління і додати туди дві штатні одиниці.

Також хотіли додати по одній штатній одиниці в управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту, управління з питань надзвичайних ситуацій та відділ кадрової роботи і нагород.

Проте депутати не підтримали це питання.

Міський голова Ігор Матвійчук вже після голосування зазначив, що головне питання – у відділі з питань контролю за додержанням законодавства про працю. Такий підрозділ міську раду зобов’язують створити управління Держпраці й обласна державна адміністрація. У відділі будуть працювати інспектори управління Держпраці, які будуть мати право проводити перевірки, виносити приписи, складати проколи та штрафувати за порушення законодавства про працю.

Як ішлося на сесії, облдержадміністрація постійно звертається щодо створення відділу, однак міська рада тривалий час його не створювала. Крім того, міську раду також зобов’язують перетворити архівний відділ на управління. І таке рішення теж є вимушеним кроком (в управлінні архівною справою пропонувалося створити посаду у секторі трудового архіву та додати штатну одиницю прибиральника службових приміщень). Щодо інших трьох посад, то потребу в їхньому створенні пояснили збільшенням обсягу роботи: приєднання сіл, контракти з директорами шкіл тощо.

Однак ці аргументи не справили враження, і міська рада відмовилася повернутися до розгляду цього питання — “за” проголосували 11 депутатів.

Згодом міська рада ще раз спробувала розглянути це питання: 19 депутатів підтримали пропозицію повернутися до затвердження структури і чисельності органу місцевого самоврядування і по кожному пункту голосувати окремо. Утім, жоден із пунктів не був підтриманий.

До речі, хоча міська рада не створила відділ з питань контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, положення, яке регламентує його діяльність, на сесії 28 травня все ж затвердили.

Очевидно, до питання створення нового відділу та збільшення штату посадовців повернуться наступного разу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!