Музей мистецтв Прикарпаття – серед переможців акції «Найкраща музейна подія року 2012»


Івано-Франківський, Тернопільський та Львівський музеї, які допомогли організувати виставку Пінзеля у Луврі, визнано лауреатами у номінації «Найкраща музейна подія року 2012». Всеукраїнську акцію організував міжнародний благодійний фонд «України 3000».

Про це повідомив директор Івано-Франківського Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.
«У номінації «Найкраща музейна подія року 2012» ми посіли перше місце, яке розділили з Національним львівським музеєм «Картинна галерея» та Тернопільським краєзнавчим музеєм. Разом з нами переможцями стали і Художній реставраційний центр України за експозицію Пінзеля у Луврі. Дипломи ми отримали від голови фонду «Україна 3000» Катерини Ющенко», - зазначив Михайло Дейнега.
Він зауважив, що таке визнання матеріально для музеїв нічого не дає. Втім, воно підносить імідж мистецького закладу та ще раз підкреслює важливість експозиції українського художника Георга Пінзеля для світової спільноти.
Нагадаємо, з 22 листопада до 25 лютого у паризькому Луврі відбулась виставка «Іоанн Георг Пінзель. Барокова скульптура України 18 століття». В її експозиції було 27 робіт майстра, з яких 3 янголи Пінзеля представив Музей мистецтв Прикарпаття. Для реставрації та консервації робіт Пінзеля, Україна скерувала понад 2,5 млн. грн.