Михайло Вишиванюк: Борги плюс страшна ціна за газ і тягне проблеми з казначейством


Сьогодні голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ, присвячену питанням, що розглядались вчора на Раді регіонів під головування Президента України.

За словами Михайла Васильовича, на цій нараді розглядались питання про хід осінніх робіт, збір урожаю-2013 та його реалізацію, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Та все ж основна увага була акцентована на питаннях розвитку села, а головне  - будівництво сучасної інфраструктури села. Перед нами поставлено завдання покращити в найближчі роки умови проживання людей на селі. Так, щоб вони дорівнювали міським», - розповів Вишиванюк.

Як пояснив губернатор покращувати сільські умови планують будівництвом доріг, комунікацій, дитсадків. А також збільшенням шкільних автобусів та забезпечення кращим медичним обслуговування жителів села.

«Ми вже приймали такі програми, що стосувались розвитку села. Але, на жаль, складна економічна ситуація в Україні та світі значно їх загальмувала. Я навіть не думав, що буде настільки складна економічна ситуація. Та ми це мусимо робити і будемо робити. Надіюсь, що наступний рік буде значно легший, тим більше що виплати основної маси кредитів припадають на 2013 рік. А ще плюс та страшна ціна за газ. Зрештою, цей великий тягар на державний бюджет і тягне проблеми по казначейству», - зауважив голова ОДА.

Також Михайло Вишиванюк прокоментував ситуацію в Калуші:

«Я рахую, що це розкручена піар-акція, де першу позицію займає мер міста. По перше, попрошу прокурату зайнятись цим питанням, щоб вияснити куди і як були розподілені бюджетні гроші. Формування міського бюджету міста Калуша було здійснено Міністерством фінансів України за формульним розрахунком як і для усіх місцевих бюджетів України. Ситуація, яка сталася в місті Калуші спричинена перш за все недоліками та прорахунками міської ради при плануванні та використанні бюджетних коштів», - наголосив губернатор.