Михайло Вишиванюк про прийняття Прикарпаття до Асамблеї Європейських Регіонів : Ось так, бочком-бочком і до Європи!


Виконавча рада Асамблеї Європейських Регіонів прийняла Івано-Франківську область повноправним членом Асамблеї Європейських Регіонів.

Про це сьогодні під час прес-конференції кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

«Ми отримали листа про те, що виконавча рада Асамблеї Європейських Регіонів, що відбулася 3 жовтня, прийняла наш регіон як повноправного члена в Асамблею Європейських Регіоні», - зауважив Михайло Васильович.

За словами губернатора, з цього моменту Івано-Франківська область матиме можливість вільно відвідувати засідання комітету, пленарні сесії та інші великі заходи АЄР, а також отримувати всі регулярні огляди та публікації, які направляє АЄР своїм членам.

«Це дуже хороша новина. Ось так, бочком-бочком і до Європи!", - підсумував Михайло Вишиванюк.

Довідково:

АЄР створена в 1985 році і є політичною формою організації регіонів Європи і представником їх інтересів на європейському та міжнародному рівнях. Завдання АЄР полягає в поєднанні регіонів Європи та наданні їм можливості брати участь у будівництві Європи і реалізації цілей європейської інтеграції. Зараз до складу АЄР входять 270 регіонів з 33 країн та 16 міжрегіональних організацій.