Михайло Вишиванюк: Відкриття нового пункту пропуску на українсько-румунському кордоні матиме для України стратегічне значення


ьогодні в м. Яремче проводиться круглий стіл «Перспективи відкриття пункту пропуску на українсько-румунському державному кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб Мунте», у якому беруть участь голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Теофіл Бауер, президент повітової ради Марамуреш Замфір Чічеу, мер міста Поеніле-де-Суб Мунте Штефан Онча‚ депутат Румунського парламенту Васіле Берч‚ сенатор парламенту Лівію

Як наголосив у коментарі журналістам Михайло Вишиванюк, відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні має надзвичайно важливе, стратегічне значення. В першу чергу, це сприятиме скороченню дороги на Балкани, відкриттю цілого ряду привабливих гірськолижних курортів, які дадуть можливості для працевлаштування людей двох країн. Окрім того, пункт пропуску важливий в контексті підписаного Президентом України Віктором Януковичем закону «Про заходи зі створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні».

Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що Президент України візьме відкриття пункту пропуску під свій особистий патронат. Михайло Вишиванюк наголосив: основне, що для такого кроку є політична воля наших сусідів, повітової ради Марамурешу, а значить і Бухаресту.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла України в Румунії Теофіла Бауера, питання відкриття пункту пропуску на українсько-румунському державному кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб Мунте розглядалося на рівні урядів України та Румунії. Завдяки цим перемовинам, голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку, тим крокам, які робить обласна влада, цей проект має перспективу бути реалізованим і стати «найближчим вікном до Європи».