Минулого року двоє прикарпатців отримали статус особи, що постраждали від торгівлі людьми


Такі дані були озвучені на тренінгу, що організував франківський Карітас для посадових осіб, які відповідають за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Спеціалісти розповіли про види правової допомоги, які  можуть отримати особи постраждалі від торгівлі людьми.

На навчанні розглядали зміни нормативно-правової бази з протидії торгівлі людьми на національному рівні, говорили про те, як виявляти осіб, що постраждали від торгівлі людьми, в тому числі дітей, осіб без громадянства та внутрішньо переміщених осіб.

Учасники тренінгу знайомилися з основними правилами та принципами проведення інтерв’ю в процесі ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми. Говорили також про тих людей, які отримали відмову у встановленні статусу – про надання їм допомоги та про організацію їх соціального супроводу фахівцями соціальної роботи ЦСССДМ. 

В Івано-Франківській області за період з вересня 2012 року по грудень 2019 року статус особи, що постраждала від торгівлі людьми отримали 24 людини. Це дані з того часу, як в Україні офіційно затвердили статус особи, що постраждала від торгівлі людьми. У 2019 році статус отримали дві людини.